MENÜ

KVKK Bilgilendirme

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU ( KVKK ) BİLGİLENDİRME VE AYDINLATMA METNİ

KVKK BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA, İŞLEME, SAKLAMA ve İMHA POLİTİKASI

GİZLİLİK ve ÇEREZ POLİTİKASI

“Egepol Hastaneler Grubu” olarak; kişisel verilerinizin işlenmesine, korunmasına azami özen gösteriyoruz. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik, Özel Hastaneler Yönetmeliği, Hasta Hakları Yönetmeliği ve ilgili mevzuat uyarınca, veri sorumlusu olarak; kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek,  kişisel verilere hukuka aykırı olarak erişilmesini önlemek, kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla gerekli her türlü teknik ve idari tedbirler alınmaktadır.

Kişisel Verilerin Korunması kanununun 10. maddesi uyarınca; hastalarımız, hasta refakatçileri, hasta yakınları, ziyaretçiler, hastane yöneticileri ve çalışanlarımız, çalışan adayları, tedarikçiler, hizmet sağlayıcıları ile yönetici ve çalışanları, iş/çözüm ortakları, şirket ortakları, çalışan adayları, stajyerler, irtibatlı olduğumuz kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişilerinin çalışanları ve ilgili üçüncü kişileri kapsayacak şekilde oluşturulan politikalar ve işbu aydınlatma metni ile sizleri bilgilendiriyoruz.

Bu aydınlatma metni, Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 10. maddesi, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmeliğin 5/8. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Tic.A.Ş  (“Egepol Hastaneler Grubu”) tarafından hazırlanmıştır.

1-Veri Sorumlusu:

Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret A.Ş (Güneşli Mahallesi 529.Sokak No:2/A Konak İzmir Türkiye, Vergi Dairesi: Kemeraltı, Vergi No: 6291331157, MERSİS No: 0629133115700001, Ticaret Sicil No:107488); Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 3. maddesinde tanımlanan “Veri Sorumlusu” sıfatıyla kişisel verilerinizi işlemektedir.

2-Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, Sağlık Hizmetleri Temel Kanunu, Kişisel Sağlık Verileri Hakkında Yönetmelik, Özel Hastaneler Yönetmeliği, Hasta Hakları Yönetmeliği ve ilgili mevzuat uyarınca toplanan kişisel verileriniz, kanunda öngörülen ilkelere uygun olarak, tamamen veya kısmen, otomatik olarak veyahut herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilerek, kaydedilerek, depolanarak, değiştirilerek, yeniden düzenlenerek, işlenmektedir.

Kişisel verileriniz, şirket faaliyetleri kapsamında Kanunun 4., 5., 6. maddelerine ve ilgili mevzuata uygun olarak aşağıdaki amaçlar doğrultusunda işlenmektedir:

Kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetlerinin finansmanının planlanması ve yönetilmesinin sağlanması,

Tabi olduğumuz ilgili mevzuat uyarınca, sağlık hizmetlerine ilişkin edindiğimiz bilgileri Sağlık Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile paylaşmak, kurumların taleplerine yanıt vermek, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına gerekli bildirimlerde bulunmak, yasal yükümlülükleri yerine getirmek, 

Sunmuş olduğumuz sağlık hizmeti kapsamında mevzuat gereği saklanması gereken verilerin muhafaza edilmesini sağlamak,

Kimliğinizi teyit etmek, sunulan sağlık hizmetleri kapsamında anlaşmalı kurumlarla hukuki irtibatınızın teyit edilmesi, faturalandırma ve finansal mutabakatın sağlanması, doğum, ölüm, adli vaka gibi ilgili kurum ve kuruluşlara mevzuattan kaynaklanan bildirimlerde bulunmak,

Sağlık hizmetlerimiz kapsamında randevu alınması, randevu oluşturulması, gerekli bilgilendirmelerin yapılması, hasta, hasta yakını, ziyaretçi memnuniyetinin sağlanması, talep ve şikayet süreçlerinin takibi, sunulan sağlık hizmetlerinin gereği olan inceleme ve değerlendirmelerin yapılması,

Şirket hizmetlerini geliştirmek, kurumsal gelişim faaliyetlerinin sürdürülmesi, reklam ve pazarlama faaliyetlerinin sürdürülmesi, şirketin finans ve muhasebe, idari, hukuki, teknik iş süreçlerini sürdürmek,  risk yönetimi ve kalite geliştirme süreçlerinin yerine getirilmesi,

İnsan kaynakları süreçlerinin planlanması ve icra edilmesi, çalışma başvuru süreçlerinin yerine getirilmesi, çalışanlar bakımından özlük dosyalarının oluşturulması, mali yükümlülüklerin yerine getirilmesi, şirket ücret politikasının belirlenmesi,

Şirketimiz ile hastalar, tedarikçiler, hizmet sağlayıcıları, çalışanlar ve hukuki ilişki içinde bulunduğu danışmanlar, ilgili kurum ve kuruluşlar, üçüncü kişiler arasında yapılan veya yapılacak sözleşmelerin kurulması ve ifasının sağlanması,

Şirketin üçüncü kişilerle olan hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak ispat yükümlülüğü,

Şirketimiz ile ilgili kişi ve kuruluşlar arasındaki iletişimi sağlamak, internet sayfamız, online uygulamalarımız, canlı destek hizmetlerimiz, sosyal medya hesaplarımız vasıtasıyla gerekli irtibatın sağlanması, ilgili elektronik, fiziksel formları doldurmanız için gerekli süreçlerin sürdürülmesi, ilgili kişilerin işlem güvenliğinin sağlanması,

Düzenleyici ve denetleyici resmi kurumlara, özel hukuk tüzel kişilerine gerekli bilgilerin sağlanması,

Tıbbi ilaç, malzeme veya cihaz teminini, sunulan hizmetler ile ilgili faturalandırma, ödeme işlemlerinin yapılmasını sağlamak;

Kapalı devre kamera kayıt sistemi vasıtasıyla, hastalarımızın, ziyaretçilerin, çalışanların ve ilgili üçüncü kişilerin güvenliğinin takibi, hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin sağlanması, üçüncü kişilerin suç teşkil edebilecek davranışlarının önlenmesi, şirket bina ve eklentileri ile çevresinin fiziksel güvenliğinin sağlanması,

Şirket faaliyetleri kapsamında, ilgili çalışanlara tahsis edilen araçların hizmet amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığının takibi, tespiti ile taşıtların güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla araç takip sistemleri ile konum bilgisinin izlenmesi,

Çalışanlar ile yapılan iş sözleşmesi, şirket menfaati kapsamında, personel devam kontrol sistemi vasıtasıyla performans değerlendirme, işe devam ve kontrolün sağlanması, şirket bina ve eklentilerinin giriş, çıkışlarının kontrolünün sağlanması,

Yukarıda yazılı amaçlar doğrultusunda, şirket faaliyetleri ile sınırlı olmak üzere, aşağıda yazılı kişisel verileriniz işlenmektedir.

Kimlik Bilgileriniz (T.C. kimlik / yabancı kimlik numarası, adınız ve soyadınız, doğum yeri ve tarihi, anne ve baba adınız, medeni haliniz, cinsiyetiniz, pasaport, yabancı kimlik belgesi, sürücü belgesi üzerinde yer alan kimlik bilgileri, nüfus kimlik belgeniz veya kimlik paylaşım sistemi üzerinde yer alan diğer nüfus kimlik bilgileri, hastalar bakımından hasta numarası, hasta protokol numarası)

İletişim bilgileriniz (Telefon numaralarınız, iletişim adresi, elektronik posta adresiniz )

Lokasyon bilgileriniz (İkamet, iş adresiniz, bulunduğunuz yerin konum bilgileri)

Özlük Bilgileri (Çalışanlar, stajyerler bakımından doldurulan sözleşmeler üzerindeki kişisel bilgiler, eğitim, diploma bilgileri, sertifika bilgisi, sosyal güvenlik sicil numarası bilgisi, genel sağlık sigortası, özel sağlık sigorta bilgileri, SGK işe giriş, çıkış bildirgesi, aile durum bildirgesi üzerinde yazılı kimlik bilgileri, bakmakla yükümlü olduğu kişiler, eş, çocuk yakınlık bilgisi, aile bireylerinin nüfus kayıt bilgileri, işin niteliğine göre alınan zimmet belgesi, çalışma belgesi, istifa, fesih, kıdem ve ihbar tazminatı bordrosu, maaş bordro bilgileri, disiplin soruşturması bilgileri, hizmet dökümü, özgeçmiş bilgileri, izin bilgileri, personel performans değerlendirme raporları, meslek ve iş kazası bilgileri, referans bilgileri, banka hesap bilgileri, IBAN numarası bilgisi, anket bilgileri, iş sağlığı ve güvenliği kapsamında alınan kişisel bilgiler, askerlik bilgisi, personel devam kontrol sistemi, ilgili birimlere giriş çıkış işlemlerinin sağlanması amacıyla personel kartları vasıtasıyla alınan kişisel bilgiler, iş başvuru formunda yer alan bilgiler,)

Finans Bilgileri (Faturalandırma ve ödeme bilgileri, banka hesap numarası, IBAN numarası, kredi kartı bilgileri, finansal ödeme kapsamında özel sigorta bilgileri, poliçe bilgileri, Genel Sağlık Sigortası bilgileri, SGK ve Sağlık Bakanlığına yapılacak bildirimler kapsamında alınan finansal bilgiler, maaş bordrosu, masraf avans bilgileri, vergi kimlik numarası, vergi dairesi bilgisi, fatura, sevk irsaliyeleri, imza sirküleri, teslim tesellüm belgeleri üzerinde yer alan kişisel bilgiler, üçüncü kişiler ile yapılan sözleşme eklerinde yer alan bilgiler)

Hukuki İşlem Bilgileri (İlgili kişiler ile olan hukuki irtibat ve sunulan hizmetler, hukuki uyuşmazlıklar kapsamında mahkemeler, savcılıklar, arabulucular, hakem heyetleri, adli makamlarla yapılan yazışmalardaki kişisel bilgiler, dava ve icra dosyalarındaki bilgiler, hastalar, refakatçiler bakımından kimlik doğrulama amacıyla emniyet müdürlüklerine yapılması gereken kanuni bildirimlerde sisteme işlenen kimlik, iletişim, lokasyon bilgileri, hasta, hasta yakınları, ziyaretçilerin hastanemizi ziyaretleri sırasında oluşan haksız fiil, hukuki uyuşmazlık ve sair durumlarda tutulan tutanaklarda, formlarda yer alan kişisel bilgiler, sağlık çalışanları bakımından Sağlık Bakanlığı nezdinde oluşturulmuş olan “Beyaz Kod Uygulaması” kapsamında iletişim, internet sitesi, çağrı merkezi vasıtasıyla alınan, bildirilen kayıt altına alınan, doldurulan formlarda yer alan kişisel bilgiler, ölü muayene, otopsi işlemleri, adli tıp kapsamındaki yazışmalarda, yapılan işlemlerde, düzenlenen belgelerde yer alan bilgiler)

Mesleki deneyim bilgileri (Eğitim durum bilgisi, okul, diploma bilgileri, çalışma hayatı, referans bilgileri, staj, seminer, kullanılan donanım, yazılım, bilgisayar bilgisi, yabancı dil bilgisi, eski iş yeri, kurum bilgisi, gidilen kurslar, meslek içi eğitim bilgileri, sertifikalar, ehliyet bilgileri, bildirilen formlardaki diğer bilgiler, uzmanlık, unvan, görev bilgileri),

Görsel ve İşitsel Kayıtlar (Şirket faaliyetleri kapsamında düzenlenen sağlık raporları, belgeler üzerinde yer alan fotoğraflarınız, randevu oluşturulması, şirketle iletişim sağlanması ve talep şikayet süreçlerinin takibi sırasında çağrı merkezleri ile yapılan görüşmelerdeki ses kayıtlarınınız, iş başvuru formları, elektronik ve fiziki ortamlarda doldurulan, basılı formlar, evrak ve resmi kimlik belgeleriniz üzerinde yer alan fotoğraf bilgisi, kamu sağlığının korunması, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, tanıtım, bilgilendirme amacıyla şirket internet sayfası, sosyal medya hesaplarımız veya yazılı ve görsel medyada, üçüncü taraf sosyal medya mecralarında paylaşılan fotoğraflarınız, videolar/kamera kayıtlarındaki görüntüleriniz)

Fiziksel Mekan Güvenliği Bilgileri (Görüntü ve ses kaydı alan kamera kayıt bilgileriniz, güvenlik çıkış defter bilgileri, tutulan formlardaki bilgiler, araç plaka bilgileri),

Şirket faaliyetleri kapsamında, yapılan iş sözleşmesi ve şirketin meşru menfaatleri uyarınca, tanıtım, reklam ve bilgilendirme amaçlı olarak, şirket internet sitesinde, sosyal medya hesaplarında, mobil uygulamalarında, tanıtım broşürlerinde, çalışanlara ait mesleki deneyim, tanıtım, bilgilendirme, özgeçmiş ve fotoğraf bilgisi,

Kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla, sır saklama yükümlülüğü altında bulunan kişiler veya yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından ilgilinin açık rızası alınarak, yazılı, görsel medyada, internet sitesinde, sosyal medya hesaplarımızda paylaşılan fotoğraf ve videolarda yer alan hastalara ait görüntüler, kişisel veriler,

Talep ve Şikayet Bilgisi (İlgili kişilerin, elektronik ve fiziki ortamlardan toplanan bilgiler ve kayıtlar, internet ve sosyal medya, online kanallar, çağrı merkezi üzerinden gelen talep ve şikayetleri ile ilgili değerlendirme, yönetim sürecine dair bilgiler)

Ceza Mahkûmiyeti Ve Güvenlik Tedbirlerine Dair Bilgiler (Sabıka kaydı, hükümlülük, mahkumiyet bilgisi, adli durum bilgileri),

Biyometrik bilgiler (Kimlik doğrulama ve sağlık hizmetinin faturalandırması amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından finanse edilen hizmetler kapsamında hastalardan alınan el, avuç, damar izi bilgisi, personelimiz bakımından iş akışının sağlanması ve performans değerlendirme amaçlarıyla, personel devam kontrolü kapsamında parmak izi bilgisi)

Sağlık Bilgileri (Hastalar bakımından kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi faaliyetleri kapsamında işlenen; muayene, her türlü laboratuvar, görüntüleme ve test sonuçları, hasta tanı, teşhis, tedavi, reçete, ilaç bilgileri, doktor analiz ve yorumları, hasta öyküsü ( anemnezi) bilgileri, check-up bilgileri, muayene bilgisi, teşhis ve reçete bilgileri, sağlık raporları, beslenme, diyet bilgileri ve sağlık hizmetleri kapsamında alınan tüm sağlık bilgileri, İş başvuru formunda yazılı sağlık durum bilgileri, çalışanlar için sağlık raporları, sağlık testleri, kan grubu bilgisi, kişisel sağlık ve fiziksel engellilik durum bilgileri, sağlık kurulu raporları, teşhis ve tedavi işlemlerine dair kişisel verileriniz işlenmektedir)

Cinsel Hayat ve Genetik Veriler (Sunulan sağlık hizmetleri kapsamında kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla sınırlı olmak üzere hastalara ait her türlü cinsel hayat ve genetik veriler kapsamındaki kişisel veriler) 

3-İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Şirketimizce işlenen kişisel verileriniz, şirketimizin tabi olduğu ilgili mevzuata ve Kişisel Verileri Koruma Kanununun 8., 9. maddelerine uygun olarak aşağıda yazılı amaçlarla ilgili gerçek ve tüzel kişilere aktarılmaktadır:

İlgili mevzuatlarda öngörülen yasal yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığına, bağlı alt birimlerine, aile hekimliği merkezlerine, Sosyal Güvenlik Kurumuna, Emniyet Genel Müdürlüğü ve bağlı teşkilatlarına, diğer kolluk kuvvetlerine, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne, Türkiye Eczacılar Birliği, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Daireleri olmak üzere ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarına,

Tıbbi teşhis, tetkik, tedavi ve sevk işlemlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla işbirliği halinde olunan üniversite hastaneleri, kamu hastaneleri, özel hastaneler, tıp fakülteleri, laboratuvarlar, tıp merkezleri ve sağlık hizmeti sunan üçüncü kişiler, diğer sağlık kuruluşları,

İlgili kişilerin iş sağlığı ve güvenliği süreçlerini gerçekleştirmek amacıyla, iş sağlığı ve güvenliği önlemleri kapsamında, çalışanların sağlık bilgilerinin ilgili sağlık hizmeti alınan kişi ve kuruluşlara, özel sigorta şirketlerine,

Kamu sağlığının korunması, tıbbi teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, tanıtım, bilgilendirme amacıyla, açık rızanıza dayalı olarak alınan fotoğraflarınız, videolar/kamera kayıtlarındaki görüntüleriniz yazılı ve görsel medya organlarına, ilgili basın kurum ve kuruluşlarına, üçüncü taraf internet sitelerine, sosyal medya mecralarına,

İlgili kişilerin finansal işlemlerini gerçekleştirmek amacıyla bankalara, finans kuruluşlarına, kamu ve özel hukuk tüzel kişilerine, kamu görevlilerine,

Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği talep amacıyla sınırlı olarak savcılıklara, mahkemelere, arabuluculara, icra dairelerine ve ilgili yasal kurum ve kuruluşlara,

Şirketimiz bünyesinde kullanılan bilgisayar işletim sistemleri ve bilgisayar programlarının kurulması, elektronik verilerin güvenliğinin sağlanması, programların bakım ve onarım işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla yurtiçi ve yurtdışında bulunan yazılım, donanım, bilişim ve teknoloji firmalarına,

Şirket faaliyetlerinin yürütülmesi, karşılıklı yükümlülükleri yerine getirmek amacıyla; Egepol Hastaneler Grubuna, şirket ortaklarına, grup şirketleri, iş/çözüm ortaklarımıza, hizmet sağlayanlarımıza, tedarikçilerimize,

Yukarıda sayılan ilgili kişi grupları ile birlikte, şirketimizin çalışanlarına, hukuk, mali ve vergi danışmanları, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, denetçilere ve resmi mercilere, ilgili bakanlıklar, yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, ödeme hizmet mevzuatı hükümlerinin izin verdiği kişi, kurum ve kuruluşlara,

Özel nitelikli kişisel veriler bakımından yasal düzenleme gereği, gerektiğinde açık rıza alınarak, kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi amacıyla ilgilinin açık rızası aranmaksızın mevzuata uygun ve aktarım amacı ile sınırlı olmak üzere kişisel verileriniz aktarılmaktadır.

4. Yurtdışına Veri Aktarımı:

Kişisel Verileri Koruma Kanununun 4/2. maddesinde düzenlenen ilkeler uyarınca ilgili kişilere ait işlenen kişisel veriler ile ilgili olarak açık rıza metinleri almak suretiyle veya Kanunun 5/2., 6/3. maddelerinde öngörülen hallerde, açık rıza aranmaksızın, Kanunun 9. maddesindeki kurallar uyarınca, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından tespit edilecek yeterli korumaya sahip yabancı ülkeler ilan edildikten sonra, sadece bu ülkelerde yerleşik kişi ve kuruluşlara, yeterli korumanın bulunmadığı tespit ve ilan edilen ülkeler için ise, Türkiye’deki ve ilgili yabancı ülkedeki veri sorumlularının yeterli bir korumayı yazılı olarak taahhüt ettikleri ve ilgili aktarım açısından Kişisel Verileri Koruma Kurulundan gerekli izinler alınarak, şirket faaliyetleri ile sınırlı olmak kaydıyla aktarılabilecektir. Mevzuatın öngördüğü sınırlar çerçevesinde, gerekli tüm tedbirler alınarak, şirketimiz ile olan hukuki ilişkiniz ve faaliyetiniz kapsamında, mevzuata uygun ve kamu sağlığının korunması, koruyucu hekimlik, tıbbî teşhis, tedavi ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi, sağlık hizmetleri ile finansmanının planlanması ve yönetimi aktarım amacı ile sınırlı olarak, kullanılan uygulamalar, yazılım programları, internet sitesi, mobil uygulamalar, online hizmetler, canlı destek hizmetleri, sosyal medya hesapları vasıtasıyla ilgili kişilere ait kimlik, iletişim, lokasyon, işlem güvenliği, hizmet alan/müşteri işlem bilgisi, finans bilgileri, görsel ve işitsel veriler, sağlık bilgisi, cinsel hayat bilgisi, genetik veriler, protokol numarası, hasta numarası gibi ilgili kişilere ait kişisel bilgileriniz yurt dışına aktarılabilecektir. 

5-Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebepleri:

Kişisel verileriniz; sunduğumuz hizmetler, yukarıda belirtilen kişisel veri işleme amaçları doğrultusunda; elektronik ortamlarda sunulan yazılım, donanım programlarını kullanmanız, çağrı merkezi, canlı destek hizmetlerini kullanmanız, mobil uygulamalarımız, sosyal medya hesaplarımız, elektronik posta kanallarıyla, internet sitesinde yer alan formların doldurulması, üyelik oluşturma, online hizmetlerinin kullanılması, hasta başvuruların alınması, kayıt işlemlerinin yapılması, matbu formların düzenlenmesi, sağlık hizmetleri kapsamında tıbbî teşhis, tedavi ve sağlık hizmetlerinin gerçekleştirilmesi, özlük dosyalarının oluşturulması, sözleşmelerin düzenlenmesi, ifası, muhasebe, finans, mali, hukuki işlem bilgilerinin işlenmesi suretiyle, tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla kişisel verileriniz işlenmekte ve toplanmaktadır.

Kişisel verileriniz ve özel nitelikli kişisel verileriniz; şirketimizin tabi olduğu yasal düzenlemelere uygun olarak, ilgili kişinin açık rızasına dayalı olarak işlenmektedir. Ayrıca, açık rıza aranmaksızın aşağıda yazılı hukuki sebeplere bağlı olarak kişisel verileriniz işlenmektedir. Buna göre; kişisel verileriniz,  

Kanunlarda açıkça öngörülmesi sebebiyle,

Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

Şirketimiz ile gerçek ve tüzel kişiler arasındaki sözleşmelerin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,

Kişisel verinin, ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması,

Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması,

İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması sebepleriyle,

Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 5. ve 6. maddelerine, Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğin 5/1-h. maddesine uygun olarak belirtilen amaçlara sınırlı olarak işlenmekte, toplanmakta ve aktarılmaktadır. Kişisel verileriniz şirket faaliyetleri kapsamında ilgili mevzuatlarda yazılı süre kadar muhafaza edilerek saklanmaktadır.

6-Kişisel Veri Sahibinin Hakları ( Başvuru Hakkı ) :

Kişisel Verileri Koruma Kanununun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11 inci maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre veri sorumlusu olarak; Nasmed Özel Sağlık Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi, Güneşli Mahallesi 529.Sokak No:2/A Konak İzmir Türkiye adresine, kişisel veri sahibi olan ilgili kişinin ekte yer alan BAŞVURU FORMUNU doldurarak, formun imzalı bir nüshasını şirket adresine kimliğinizi tespit edici belgeler ile bizzat elden iletebilir, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da şirketimize bildirdiğiniz ve şirketimiz sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle info@egepolhastanesi.com adresine elektronik posta göndererek, İlgili kişinin şahsi kayıtlı elektronik posta (KEP) adresini kullanarak, şirketimize ait kayıtlı elektronik posta (KEP) adresine nasmedozelsaglik@hs03.kep.tr ektronik posta göndererek, yapacağınız şahsi başvuru ile, Noter vasıtasıyla yapacağınız başvuru veya Kişisel Verileri Koruma Kurumunun belirlediği yöntemlerle iletebilirsiniz.

Kanunun 11. maddesi uyarıca; herkes, veri sorumlusuna başvurarak kendisiyle ilgili olarak;

Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

KVKK’ nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

Kişisel verilerin düzeltilmesi, silinmesi, yok edilmesi halinde bu işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere de bildirilmesini isteme,

İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme, haklarına sahiptir.

6698 sayılı KVK Kanunu 13/1. maddesi uyarınca, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak amacıyla yapacağınız başvurularınızı yazılı olarak veya KVK Kurumunun belirlediği yukarıda yazılı yöntemlerle Şirketimize iletmeniz gerekmektedir. Şirketimiz, başvuruda yer alan taleplerinizi, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret talep edilecektir. Bu kapsamda ilgili kişinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilmesi halinde, on sayfaya kadar ücret alınmayacak,  on sayfanın üzerindeki her bir sayfa için 1 TL işlem ücreti alınacaktır. Başvuruya karşı verilecek cevabın CD, flaş bellek gibi elektronik kayıt ortamında verilmesi halinde şirketimiz tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının gerektirdiği maliyet miktarını geçmeyecektir.